Privacyverklaring BlackBear BV

Privacyverklaring

BlackBear BV, gevestigd aan Minervum 7366 te Breda, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens van klanten en bezoekers van onze website. In deze privacyverklaring staat uitgelegd welke gegevens we verwerken en waarom we dat doen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

BlackBear BV verwerkt je persoonsgegevens wanneer je onze website bezoekt en als je een bestelling bij ons doet. We kunnen de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer
  • Bestelgegevens
  • Factuurgegevens

Bijzondere persoonsgegevens

We verwerken geen bijzondere persoonsgegevens (zoals afkomst, politieke voorkeur, etc.)

Gegevens van minderjarigen

Het is niet onze bedoeling om gegevens te verwerken van mensen jonger dan 18 jaar. Maar we kunnen de leeftijd van bezoekers van onze website niet controleren dus we weten niet zeker of alle gegevens die we verwerken echt van mensen ouder dan 18 zijn. Als je vermoedt dat we toch gegevens van  jongeren hebben verwerkt , dan kun je contact opnemen met info@blackbeargoaly.com BV.nl. We zullen de betreffende gegevens dan verwijderen.

Met welke doelen verwerken we gegevens

BlackBear BV verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Om bestellingen te kunnen leveren
  • Voor het afhandelen van betalingen
  • Voor verzenden van onze nieuwsbrief
  • Om je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is, bijvoorbeeld om een leverafspraak te maken
  • Om een beeld te krijgen van je interesses
  • Om te analyseren hoe bezoekers van onze website gebruikmaken, zodat we de website kunnen verbeteren
  • Voor het voeren van een bedrijfsadministratie
  • Om te voldoen aan een wettelijke verplichting, zoals de belastingwet.

Geautomatiseerde besluitvorming

BlackBear BV maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluitvorming.

Hoe lang bewaren we gegevens

BlackBear BV bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor de doelen waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

 

  • Naam en adresgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Telefoonnummer
    • Bewaartermijn: Tot 5 jaar na je laatste bestelling
    • Reden: CRM (klantenbeheer)
  • E-mailadres
    • Bewaartermijn: Tot 5 jaar na je laatste bestelling
    • Reden: Voor zakelijke communicatie en voor verzenden van de nieuwsbrief
  • IP-adres
    • Bewaartermijn: 2 jaar
    • Reden: Voor website-statistieken, om het huidige jaar te vergelijken met vorig jaar
  • Internetbrowser en apparaat type
    • Bewaartermijn: 2 jaar
    • Reden: Voor website-statistieken, om het huidige jaar te vergelijken met vorig jaar
  • Bankrekeningnummer
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Bestelgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht
  • Factuurgegevens
    • Bewaartermijn: 7 jaar
    • Reden: Fiscale bewaarplicht

Delen van persoonsgegevens met derden

We verkopen geen persoonsgegevens aan derden. Wel besteden we sommige werkzaamheden uit aan andere bedrijven. We verstrekken persoonsgegevens van klanten aan die bedrijven als dat nodig is voor de werkzaamheden die ze voor ons uitvoeren. Die bedrijven zijn dan verwerker van de persoonsgegevens waarvoor BlackBear BV verantwoordelijke is. Met die bedrijven hebben we een verwerkersovereenkomst afgesloten, waarin we precies afspreken welke gegevens we delen, waarom we dat doen, en welke eisen we stellen met betrekking tot de privacy.  Deze bedrijven zijn verplicht net zo zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens als wij zelf. Ze mogen de persoonsgegevens niet doorgeven aan anderen.

 

BlackBear BV maakt gebruik van diensten van de volgende verwerkers:

  • Silvasoft en E-boekhouden: online boekhoudprogramma waarin we onder andere onze facturen maken
  • PA-boekhouden: boekhouder die onze jaarrekening maakt
  • Your IT Solutions; dit bedrijf verzorgt de hosting van onze website
  • Google Analytics: maakt statistieken over bezoek aan onze website

Cookies op onze website

Op onze website gebruiken we functionele cookies, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat het winkelmandje in onze webshop goed werkt. We gebruiken ook een cookie van Google Analytics. Daarmee worden statistieken gemaakt over bezoeken aan onze website, zodat we met die informatie onze website kunnen verbeteren en omdat we het leuk vinden om af en toe te kijken hoeveel mensen onze site eigenlijk bezoeken. Google Analytics is privacyvriendelijk ingesteld volgens de eisen van de Autoriteit Persoonsgegevens, zodat Google je bezoek aan onze website anoniem verwerkt.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door BlackBear BV. Een verzoek tot inzage, correctie, of verwijdering van je persoonsgegevens kun je sturen naar info@blackbeargoaly.com.

Beveiliging van persoonsgegevens

We beschermen je persoonsgegevens zo goed mogelijk. Onze website is SSL-beveiligd: al het verkeer tussen jou en onze site is versleuteld (daarom staat er https:// in plaats van http:// in ons webadres). Onze administratie wordt versleuteld opgeslagen en ook het uitwisselen van gegevens met onze verwerkers gebeurt uitsluitend versleuteld.

 

Voor meer informatie en vragen over ons privacybeleid kun je contact opnemen met BlackBear BV